Bug to JEXL script using custom field with "-" propagating a "0"

classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Bug to JEXL script using custom field with "-" propagating a "0"

Tech

Dear Experts,

we want to bring to your attention a bug that we detected into the admin console.

If you create a custom field containing a dash "-" like "first-name", we detected that in the case we would like to apply some JEXL in the push (but maybe this might apply also in other cases), for example if we want to push our internal field "first-name" to Active Directory "email", the provisioning will just propagate "0".

For example:

  • first-name + '@mydomain.local'

will return

This error will disappear if the field will be named "first_name" or "firstname".

Let us know if we should open a bug in Jira.

Regards

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Bug to JEXL script using custom field with "-" propagating a "0"

ilgrosso
Administrator
On 15/02/2017 16:18, Tech wrote:

Dear Experts,

we want to bring to your attention a bug that we detected into the admin console.

If you create a custom field containing a dash "-" like "first-name", we detected that in the case we would like to apply some JEXL in the push (but maybe this might apply also in other cases), for example if we want to push our internal field "first-name" to Active Directory "email", the provisioning will just propagate "0".

For example:

  • first-name + '@mydomain.local'

will return

This error will disappear if the field will be named "first_name" or "firstname".

Let us know if we should open a bug in Jira.


This limitation actually comes from the fact that you are using a schema in a JEXL expression, and variables in JEXL (similarly as in Java) do not admit the minus character in their name; see

https://commons.apache.org/proper/commons-jexl/reference/syntax.html

for reference, under 'Identifiers / variables'

Regards.
-- 
Francesco Chicchiriccò

Tirasa - Open Source Excellence
http://www.tirasa.net/

Member at The Apache Software Foundation
Syncope, Cocoon, Olingo, CXF, OpenJPA, PonyMail
http://home.apache.org/~ilgrosso/

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: Bug to JEXL script using custom field with "-" propagating a "0"

Tech

Hello,

thanks for the clarification

Regards




On 02/15/2017 04:28 PM, Francesco Chicchiriccò wrote:
On 15/02/2017 16:18, Tech wrote:

Dear Experts,

we want to bring to your attention a bug that we detected into the admin console.

If you create a custom field containing a dash "-" like "first-name", we detected that in the case we would like to apply some JEXL in the push (but maybe this might apply also in other cases), for example if we want to push our internal field "first-name" to Active Directory "email", the provisioning will just propagate "0".

For example:

  • first-name + '@mydomain.local'

will return

This error will disappear if the field will be named "first_name" or "firstname".

Let us know if we should open a bug in Jira.


This limitation actually comes from the fact that you are using a schema in a JEXL expression, and variables in JEXL (similarly as in Java) do not admit the minus character in their name; see

https://commons.apache.org/proper/commons-jexl/reference/syntax.html

for reference, under 'Identifiers / variables'

Regards.
-- 
Francesco Chicchiriccò

Tirasa - Open Source Excellence
http://www.tirasa.net/

Member at The Apache Software Foundation
Syncope, Cocoon, Olingo, CXF, OpenJPA, PonyMail
http://home.apache.org/~ilgrosso/


Loading...